2014. november 16., vasárnap

MÁSODIK ÉVAD HETEDIK RÉSZ: Zsaruk

Meg kell találnom Christ. Meg kell találnom.
Csak ez jár a fejemben. De először is, mi legyen Michivel? Vagyis már csak a holttestével..

A golyó egyenesen a szívébe ment. Nem szenvedett, azonnal meghalt. A testét elrejteni felesleges, úgyis megtalálják, és akkor csak tele lesz a DNS-emmel.

Itt hagyom.

Már csak az a kérdés, én hogy jutok ki? A negyedikről még se ugorhatok ki, a főbejáraton meg felesleges próbálkozni, azonnal feltartóztatnának.

Egy hirtelen ötlettől vezérelve megindulok a melléklépcsőn lefelé. A földszinten nem tudok távozni, és magasról ki se lehet ugrani, De a első emelet annyira nincsen magasan...

Gyorsan leérek az elsőre. Látszólag az összes ajtó zárva van, és nincs sok időm, ezért az első ajtót berúgom. Hangosan kicsapódik, feszülten fülelek, hátha valaki megindul a zaj irányába, de néma csend van. Belépek a lakásba, és tátva marad a szám.

A szoba tele van pénzzel, tablettákkal, droggal, óvszerrel és cigivel. Néhány vodkás üveg is hever a padlón.

Egy néger pasas fekszik az üvegasztalon, mellette a földön egy vörös nő. Látszólag be vannak tépve, és most az "alvás-fázisban" tartanak.

Meglátok egy GUCCI táskát a földön. Nem vagyok tolvaj, de végül is Maybel sem. Ez már nem az én életem, úgyhogy kockáztassunk.

Felkapom a táskát, és elkezdem megpakolni pénzzel, na meg egy kis fűvel. Abból könnyű pénzt csinálni és még kábítónak is jó.

Mikor már nem fér be több, odasétálok az ablakhoz, kinyitom, és a lehető legnyugodtabban kiülök a párkányra majd elrugaszkodok.

Simán landolok az utcán, de az agyam csak úgy kattog.

Muszáj megtalálnom Christ. Az ügynöksége a The Modell Wall volt, csak egy irodájukat kell megtalálnom, ott megtudhatom, hol van épp.

***

Végre találok egy internetkávézót. Bemegyek, rendelek egy csésze kávét, majd leülök az egyik géphez.

Még mielőtt kihoznák a rendelésemet, megtudom, hogy a szomszédos városban van egy modellügynökségük.

Felállok, és a bejárat felé veszem az irányt.

- Hölgyem, a teája! - kiált utánam a pincérnő.
- D*gja fel magának - mondom halkan. - Amúgy is kávét rendeltem...

***

Az egyetlen rossz dolog, hogy egy másik városban van az iroda az az, hogy most egy autót is kell lopnom.

Nincs kedvem vesztegetni az időt, mert már sötétedik. Az első autóhoz odamegyek, és a pisztolyommal betöröm az ablakát. Kinyitom az ajtót, és beülök. A Cég megtanított olyan dolgokra, mint például egy kocsit kulcs nélkül elindítani, szóval perceken belül elindulhatok.

***

Úgy félúton járhatok, mikor szirénázásra leszek figyelmes. A visszapillantóba tekintek, és felmegy a vérnyomásom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése