2014. március 16., vasárnap

Harmincharmadik rész: Vég??

- Héé, nyugi van kislány - lép elém Chris Rossiehoz beszélve. - Tedd le szépen a fegyvert.
- A F#SZT! - ordítja vissza Rossie teli torokból.
- Én a helyedben nem állnék magam előtt - mondom Chrisnek, majd egy kicsit arrébb tolom a karjánál fogva.
- Igaza van, kotródj onnét! - utasítja Rossie, majd üvöltve hozzáteszi: - MOST!

Chris hátrafordul hozzám. Kérdő a tekintete, választ vár. Bólintok egyet. Nem akarom, hogy baja essen amiatt, hogy védeni próbál. Chris lassan ellép előlem, szabad utat biztosítva köztem és Rossie között.

Rossie ekkor mély levegőt vesz. Erősen megmarkolja a fegyverét és elindul felém. Gyorsan és erőteljesen halad. Már csak két méter választ el minket egymástól, mikor Greg Rossiehoz lép és megragadja a kezét.
- Eressz! - mondja neki Rossie dühösen.
- Mondtam már, hogy milyen elbűvölő vagy ma? - kezdi Greg Rossienak, az előző megjegyzést figyelmen kívül hagyva. Mindenki ledöbben. Greg egy tömeggyilkosság elején kezd el udvarolni?? Méghozzá Rossienak???

Nem kapok levegőt pár másodpercig. Most akkor Rossie tetszik neki? De mi volt az a szigeten? Miért csókolt meg? Színjáték lett volna? Vagy most ez a színjáték? Greg valakinek végig hazudott. Vagy nekem vagy Rossienak... Mindenesetre Greg nagyon jól játssza meg magát, nem tudom, ezek után hogy higgyek el neki bármit is.

- Greg, ne fáraszd magad a kis barátnőcskéd megmentésével, mert nem fog összejönni - jelenti ki Rossie.
- Nem azért mondtam. Szerinted érdekel engem ő?? Most komolyan, úgy nézek ki?? - kérdezi Greg komoly hangon. Összeráncolom a szemöldökömet.
- Hát sose tudtam, mi tetszik neked ezen az izén - néz rám Rossie undorodva.
- Nekem aztán semmi - mondja Greg. - De rajtad.. Veled már más a helyzet - kacsint Rossiera, aki ettől elpirul.

Nagyon megszégyenítve érzem magam. Greg végig csak játszott volna velem? Az elejétől fogva? Azért mentett meg folyton, vagy ült be hozzám a kádba, vagy próbálkozott be a folyosón, hogy most pofára ejtsen??

- Most szórakozol velem? - kérdezi Rossie még mindig elpirulva Gregtől.
- Veled? Soha - lép közel Greg Rossiehoz. Érzem, hogy meg akarja csókolni. Greg megsimogatja Rossie arcát, majd megcsókolja.

Teljesen ledermedek. Rossie meg akart ölni mindenkit, erre mit tesz Greg? Itt csókolgatja. A szemem előtt. Kevesebb, mint egy napja a szigeten velem is ezt tette. De úgy tűnik, az nem jelentett semmit se.

Ekkor Tom megmozdul az egyik sarokban. Rossie felé kezd futni, valószínűleg a pisztolyt akarja elvenni tőle. Éppen pár lépésnyire Rossie kinyitja a szemét és észreveszi a felé rohanó Tomot. Egy határozott mozdulattal felemeli a fegyverét és meglövi Tomot.


Tom a földre zuhan. Nem mozdul, egy vértócsa kezd nőni körülötte.
- NEEE!! - kiáltja Wendy és megindul Rossie felé. Rossie Wendy felé tartja a pisztolyát, de ekkor Greg megragadja a kezét, így a golyó célt téveszt.
Greg kicsavarja Rossie kezéből a pisztolyt, mire ő megfogja a mögötte lévő tömör üvegtálat és Greghez csapja. Az üveg apró darabokra törik Greg homlokán. Greg ájultan roskad a földre.

Wendyben felszalad a pumpa. Még hevesebben közeledik Rossie felé, mire az felkap egy konyhakést.
- Vigyázz! - kiáltom Wendynek, de már késő. Wendy nem vette észre a  felé közeledő húsvágókést, ezért Rossie a hasába állítja. Wendy a hasához kap, és kihúzza a kést. Hirtelen vér kezd el kispriccelni a sebből. Wendy kiskora óta nem bírja a vért, emiatt meg is szédül és egy vázára roskad.

Rossie nem vacakol sokat, lehajol és megragadja a fegyverét, amit még Greg ejtett oda az ájulása közben. Felém fordul és ismét a ravaszon van az ujja.

Másodperceim sincsenek hátra. Le fog lőni. Meg fog ölni. Meg fogok halni.

Egy hangos lövés szeli át a levegőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése